Yin handler i virkeligheden om at gøre så lidt som muligt. I denne yogaform, kommer du altså ikke til at oparbejde styrke og stærke muskler. I stedet vil du spænde af, give efter og åbne (strække) bindevævet, for derved at oparbejde en mere fleksibel og smidig krop.

Vi befinder os som oftest 3-5 minutter i en yin stilling. Det kan sammenholdt med andre yogaformer synes som lang tid, men når først man vender sig til det, føles det vidunderligt, at få lov at give slip og at have god tid til det.

Yin yoga vil hjælpe dig med flere ting bl.a.:

  • Du giver slip på din krop
  • Du giver slip på dit åndedræt
  • Du giver slip på dit sind

Når vi skal være 3-5 minutter (og nogle gange i lidt længere tid) i en stilling, er vi nødt til at give slip på musklerne for at kunne give os hen og slippe spændinger og muskelaktivitet.

Når det sker og vi finder ro i stillingen og giver efter for tyngdekraften, vil åndedrættet falde mere til ro, så det bliver beroligende og nærende. Når dine muskler afslappes, og dit åndedræt falder til ro, vil du mærke, hvordan du langsomt giver slip på spændinger og stagnationer, der måske har hobet sig op gennem længere tid i kroppen, tankerne og følelserne.

Yin yoga består af omkring 25 stillinger, som alle virker dybt inde i vores krop, fordi vi arbejder med bindevævet snarere end musklerne. Yin stillingerne påvirker medianbanerne og energiflowet i kroppen og ud i organerne.

For at komme dybere og længere ind i en stilling vil vi ind imellem gøre brug af yogabolster, blokke og bolde.

Mediterer du, men har svær ved at finde ro i din meditation, kan yin yoga hjælpe dig på vej.

Bindevæv

Bindevæv er det væv, som forbinder alt væv i kroppen. Tænk det som et stort spindelvæv i hele kroppen. Det ses som store hinder der, under huden, dækker hele kroppen og mindre hinder, der ligger rundt om sener, organer, muskler og knogler.

Kroppen består af 70 % bindevæv. Bindevævet indeholder rigtig mange nervetråde, mange flere nervetråde end musklerne gør.

Et sundt og stærkt bindevæv er med til at:

  • Styrke kroppens funktionalitet og velvære
  • Reducere hovedpine, spændinger, smerter og stagnationer
  • Forbedrer kroppens bevægelighed, fleksibilitet og smidighed
  • Forbedrer kropsholdningen
  • Øger hydreringen af bindevævet
  • Reducerer aldringsprocessen
  • Reducerer kroniske smerter

Sammenhængen mellem Yin yoga og bindevæv

Når bindevævet er stift pga skader, spændinger, stress eller stagnationer kan det enten mærkes ud i hele kroppen, eller mere tydeligt enkelte steder i kroppen. En ømhed eller smerte et sted i kroppen, kan sagtens have rod i, at dit bindevæv er skadet, eller usmidigt andre steder i kroppen. Et eksempel på skadet bindevæv kan være stressspændinger eller arvæv efter en operation.

Når du ligger i lange, blide, nærende yin stillinger sker der det, at du åbner (strækker) dit bindevæv. Da bindevævet hænger sammen i hele kroppen, vil det have betydning ud i hele kroppen hvis du åbner (strækker) bare enkelte steder.

Yin yoga er både for kvinder og mænd, da det er et fantastisk supplement til en travl hverdag (yang).

Holdtræning

Er du interesseret i at komme på et hold, så kontakt mig for at høre nærmere.